Cost Out-projekter anno 2023

De interne effektiviseringer, de eksterne aftalebesparelser og måske en redefinering af kunde-leverandørpartnerskaber?

Case: Region Hovedstaden

 1. november 2023 kl. 11.30 – 14.30

Vi er klar med årets tredje møde i Kaffe & Tal-netværket for Quarterly Analytics’ abonnenter og sætter denne gang fokus på it-budgetterne. Nærmere bestemt hvor og hvordan man finder mulige besparelser.

Temaet for mødet er cost out, og mens katalysatorerne og frekvens vil variere markant, er det et faktum, at de fleste it-organisationer –store som små –på et tidspunkt vil blive mødt med opgaven at skulle reducere i udgifterne til it. Det gælder også for dagens case.

Region Hovedstaden opererer i en virkelighed, hvor økonomien er under pres, og sætter derfor lige skarpt fokus ikke bare på it-omkostningsbilledet, men også på leveranderørens rolle i nedbringelse af omkostningerne. Casen bliver præsenteret af centerdirektør for Region Hovedstadens Center for It og Medicoteknologi, Mette Harbo.

Program:

11.30 – 12.00  
Fælles frokost

12.00 – 12.10  
Velkommen og bordet rundt

12.10 – 13.00

Case: Cost Out og fremtidige leverandørsamarbejder i et sundhedsvæsen under pres  

Hos regionerne landet over står virkeligheden mejslet i sten: Der skal gøres mere for færre penge i det danske sundhedsvæsen. Det gælder også for Region Hovedstaden, hvor Mette Harbo er direktør for Region Hovedstadens Center for It og Medicoteknologi og forvalter et af landets største it-budgetter på cirka 2 milliarder kroner. Gennem 2023 har Mette Harbo og team gennemført en ”end to end” gennemlysning af regionens it-økonomi.  I dette indlæg fortæller Mette Harbo om cost out-projektets forløb, om konklusionerne og ikke mindst de overvejelser om leverandørpartnerskaber, som projektet har affødt.

 1. Mette Harbo, Centedirektør, Center for It og Medicoteknologi, Region Hovedstaden.  

13.00 – 14.00

Cost out: Hvordan og hvor ofte?  

Hvor bruger vi flere penge, end vi behøver? Kogt helt ned er det spørgsmålet, der ligger i kernen af cost out-projekter, og et, der er relevant at stille i alle størrelser af it-afdelinger.

I dette how-to indlæg gennemgår Henrik Zangenberg grundtrinene i et cost out-projekt. Hvad skal være på plads før man starter?  Skal man gå efter fuld gennemlysning eller fokuseret i dele af stakken? Hvor ofte bør man gennemføre en cost out-øvelse? Han taler ind til de typiske interne effektiviseringsmuligheder såvel som de, der handler om de eksterne aftaler – ikke mindst softwareporteføljerne.

v. Henrik Zangenberg. Stifter. Zangenberg Analytics 

14.00 – 14.30 Kvartalets tal
Traditionen tro runder vi dagen af med et kig på prisudviklingen i kvartalet, der gik.
v. Adrian Møller, Consultant, Strategy & Data, Zangenberg Analytics

14.30
Tak for i dag

 • Tilmelding til event

  Felter markeret med * skal udfyldes
 • Quarterly Analytics Kaffe & tal netværksarrangementer er eksklusivt for Quarterly Analytics researchabonnenter.
  Vær opmærksom på, at netværksarrangementerne har begrænsede antal pladser og fordeles efter "først til mølle"- princippet samt antal af brugerlicenser.
  Ikke abonnent? Læs mere om, hvordan du kan få adgang til vores markedsprisdata, researchartikler og Kaffe & tal-netværk - og tegn dit abonnement her her
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Henrik Zangenberg

Det praktiske

Adresse:

MBK konference, Pilestræde 61, København K. 

Dato:

3. november 2023 kl. 11.30 – 14.30

Brug for overnatning? 

Til vores abonnenter fra Fyn og Jylland, der har lyst til at tage en overnatning:

Cool: Hotel 25hours.  De har et samarbejde med MBK, og du kan booke her 

No frills: Wakeup på Borgergade cirka 7 min. gang fra, hvor vi skal være. 

Brug for parkering? 

2 steder i gå afstand:

Illums Parkeringshus

Magasin Parkeringshus