Fremtidens it-drift

 27. maj 2020 08.45 – 11.30 – afholdes online

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere til årets første udgave af “Kaffe & tal”-netværksarrangementet eksklusivt for Quarterly Analytics’ abonnenter. Kaffen skal du dog selv medbringe denne gang, da vi ekstraordinært rykker netværksmødet online. Du modtager et link sammen med din invitation, når du tilmelder dig.

Vi starter årets netværksrække med at sætte fokus på fremtiden for it-drift i en tid, dette område er under massiv forandring hos både offentlige og private organisationer. Dagens case er en af landets største shared services centre Statens IT, der i år fylder 10 år. Statens IT er historien om en rejse mod driftsstandardisering med en hverdag, hvor transformation altid er på agendaen, og hvor man som mange andre steder afsøger, hvilken rolle cloud-infrastruktur skal spille i fremtiden. Casen præsenteres af direktør for Statens IT, Michael Ørnø.

 

PROGRAM

08.45 – 09.00

Velkommen og bordet rundt

9.00 – 10.00
Sådan gearer du et af Danmarks største shared services centre til fremtidens drift
Statens IT er historien om, at mens transformation kan være svært, er det langt fra umuligt. Statens IT er gået fra at være en dristig idé om at samle, hvad der tilbage i 2010 var et meget spraglet landskab af statslige driftsmiljøer, til at levere standardiserede it-services til 16 ministerområder og mere end 25.000 brugere i hele landet. Som direktør for Statens IT har Michael Ørnø ledt den transformation af statslig drift siden 2012. I dette indlæg fortæller han om rejsen mod standardisering, om vigtigheden af kritisk masse, om betydningen af at kunne levere til markedsprisen og om fremtiden for Statens IT i en tid, hvor public cloud vinder frem.
v. Michael Ørnø, Direktør Statens IT

10.00 – 11.00
Er du klar til konstant transformation af dit driftsmiljø de næste tre-fem år?
Organisationer i både det offentlige og det private tager i disse år stilling til, hvilken rolle cloud skal spille i det fremtidige drifts-setup, og langt de fleste har en strategi om, at hele eller dele af kapaciteten skal flyttes i skyen. Med den strategi følger imidlertid en lang række transitions- og transformationsprojekter, da rykket til cloud – særligt public cloud – ikke er ét big bang-projekt. De næste tre til fem år vil således for mange it-organisationer være præget af hybride drifts-setups, business cases, der skal re-kalibreres, og nye kompetenceområder, der skal opbygges til styring af cloud.
I dette indlæg fortæller Henrik Zangenberg om ændringen, hvilke kompetencer, processer og værktøjer der er vigtige at have på plads i denne fase.
v. Henrik Zangenberg, Zangenberg Group

11.00 – 11.30
Kvartalets tal
Hvordan har markedspriserne for infrastrukturydelser udviklet sig i kvartalet, der gik? Hvad ser vi af interessante tendenser i Quarterly Analytics Cloud Pricing-rapport?
Det og meget mere i netværkets faste indslag Kvartalets tal.
v. Kasper Poulsen, Zangenberg Group

 

  • Tilmelding til event

    Felter markeret med * skal udfyldes
  • Quarterly Analytics Kaffe & tal netværksarrangementer er eksklusivt for Quarterly Analytics researchabonnenter.
    Vær opmærksom på, at netværksarrangementerne har begrænsede antal pladser og fordeles efter "først til mølle"- princippet samt antal af brugerlicenser.
    Ikke abonnent? Læs mere om, hvordan du kan få adgang til vores markedsprisdata, researchartikler og Kaffe & tal-netværk - og tegn dit abonnement her her
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ekstern taler: Michael Ørnø

Direktør for Statens IT

Det praktiske

Adresse: Pilestræde 52A, 4. sal. 1112 København K

Dato: 27. maj 2020. Tid: 8.30 – 11.30

Tilmelding: qa@zangenberg.biz
Pladserne fordeles efter “først til mølle” + antal seats/brugerlicenser
Bliver du forhindret, så husk at melde fra i god tid, så andre i netværket kan få glæde af pladsen.

Forplejning: Vi serverer morgenmad fra 8.30. Husk at skrive, om du bliver og spiser med.