Bemandingsbenchmark af IT-afdelinger
Case: Københavns Universitet
Vi er klar med årets 1. Kaffe og Tal – Quarterly Analytics netværksformat eksklusivt for vores abonnenter.
Denne gang ser vi på størrelserne af it-afdelinger. Faktum er at vores gennemdigitaliserede samfund og organisationer hviler på skuldrene af it-ledere og deres respektive teams, ligesom det er et faktum, at antallet af ansatte i it-afdelingerne er en kontinuerlig diskussion. Særligt, når der skal findes besparelser.
Men, hvornår er man nok, og hvordan finder man ud af det? Hvad er konsekvenserne af at være for mange, og det modsatte… for få?
De spørgsmål er omdrejningspunktet for denne udgave af Kaffe og Tal, hvor vi ser på bemandingsbenchmark fra to perspektiver:
Som værktøj i forbindelse med cost out øvelser, hvor man afdækker manglende strømlining af opgaver eller forkert kompetence-sammensætning.
Og, den anden side af mønten – som dialogværktøj med en ledelse hvis digitale ambitioner ikke længere kan løftes af de tildelte FTE’er, hvor innovative løsninger ikke har noget sted at lande og hvor kompetente it-ledere fastholdes i tekniske driftsroller.
Som dagens case taler har vi fornøjelsen af at kunne byde velkommen til Vicedirektør og CIO i KU-IT, Karen Rahbek fra Københavns Universitet.
Program:
8.30 – 9.00
Fælles morgenmad
9.00 – 9.10
Velkommen og bordet rundt
9.10 – 10.00
Case: Bemandingsbenchmark på KU
Karen Rahbek var nyansat CIO hos KU-IT, da man i efteråret 23 gik i gang med en samlet økonomianalyse herunder en bemandingsbenchmark. I dette indlæg deler Karen erfaringer fra den øvelse. Hvordan de praktisk gik til opgaven med at gennemlyse bemandingssituationen, dialog med de ansatte og med ledelsen undervejs, do’s and don’ts, resultatet og hvordan det efterfølgende blev brugt.
v. Karen Rahbek, Vicedirektør og CIO for KU-IT

Karen Rahbek
vicedirektør & CIO, ku-it
10.00 – 11.00
Er I mennesker nok til de opgaver, I skal løse?
En gennemgang af organisationens bemanding mod tilsvarende organisationer skal tage hensyn til, hvilke opgaver der løses, omfanget af opgaverne og den samlede kompleksitet. Svaret vil typisk vise, at man er underbemandet på visse områder og overbemandet på andre.
Overbemanding peger ofte på problemer med manglende strømlining af arbejdsopgaver, manglende automatisering eller utilstrækkelige kompetencer. Problemer der kan og skal løses.
Underbemanding, f.eks. i forhold til leverandørstyring, arkitektur eller sikkerhed, kan have betydelige negative konsekvenser og endda betyde, at man bruger for mange penge på andre områder. Også dette skal håndteres.
På dette indlæg gennemgår Henrik Zangenberg tilgangen til en bemandingsbenchmark og krydrer med eksempler fra forskellige kunder.
v. Henrik Zangenberg. Stifter, Zangenberg Group

Henrik Zangenberg
stifter & ceo, Zangenberg group
11.00 – 11.30
Kvartalets tal
Traditionen tro runder vi dagen af med et kig på prisudviklingen i kvartalet, der gik herunder perspektiver på europæisk public cloud, der i den nuværende geopolitiske situation oplever fornyet opmærksomhed.
v. Adrian Møller, Consultant, Strategy & Data, Zangenberg Analytics

Adrian Møller
Principal, Strategy & data, Zangenberg Analytics
11.30
Tak for i dag
Tilmelding til event
"*" indikerer påkrævede felter