BEMÆRK NY ADRESSE!!!!

BREMERHOLM 6. 1069 København

It-økonomistyring: Den praktiske virkelighed under de store it-beslutninger

Netværksarrangement eksklusivt for vores Quarterly Analytics’ abonnenter.

5. oktober 2022 kl. 8.30 – 11.30

Vi er gået ind i efteråret, og det betyder, at vi er klar med årets tredje møde i Kaffe & Tal-netværket for Quarterly Analytics’ abonnenter. Dagens tema er it-økonomistyring. Det fundament, der bør ligge solidt under digitaliseringsstrategien, de store købsbeslutninger, sourcing-strategien og valg i projektporteføljen. Det bliver en formiddag, der i høj grad står i praktikkens tegn, hvor vi ikke bare ser på, hvad man bør gøre, men hvordan man gør det.

Som dagens case har vi fornøjelsen af at kunne give ordet til Rigspolitiet, der er et klassisk eksempel på en organisation med tung it-understøttelse, der stiller store krav til økonomistyringen af samme. Casen præsenteres af Jacob Behrend, der er chefarkitekt og har en aktiv rolle i optimering af it-økonomistyringen hos Rigspolitiet.

Program:


8.30 – 9.00  

Fælles morgenmad omkring langbordet i Pilestræde


9.00 – 9.10  

Velkommen og bordet rundt


9.10 – 10.00  

Case: Rigspolitiets it-økonomistyring – den praktiske virkelighed under de strategiske beslutninger
En organisations evne til at arbejde struktureret med styring af it-økonomi er et af de centrale fundamenter, som de digitaliseringsstrategiske overvejelser og de sourcing-strategiske beslutninger hviler på. I dagens indlæg fortæller chefarkitekt hos Rigspolitiet, Jacob Behrend, om hvad de gør for at styre it-økonomien og om arbejdet med at implementere og løbende optimere den styring.
Det er et praktisk orienteret indlæg, der ser på hvordan kontoplanen skal tilrettelægges, tidsregistrering, aktivitetsbaserede modeller og deres betydning for opfølgning, styring og budgetlægning. Og det er et indlæg, der giver indblik i en organisation, der ikke bare forbruger et meget stort antal af digitale løsninger, men som samtidig er underlagt formelle krav og måske lige så vigtigt: Den markante opmærksomhed, der følger organisationer, som varetager centrale funktioner i vores samfund.

v. Jacob Behrend, chefarkitekt
Rigspolitiet


10.00 – 10.45 

Huskede du driftsøkonomien?
Solidt styr på it-økonomistyring er forudsætningen for dagens andet indlæg. Henrik Zangenberg giver et deep dive på prognosticering af driftsøkonomi i en tid, hvor de fleste it-organisationer store som små oplever en markant stigning i projektønsker fra forretningen. Hvad enten der er tale om lancering af nye løsninger til forbedret interaktion med eksterne stakeholderes eller projekter til intern optimering, følger der uvægerligt driftsøkonomi med. Udregningen af den komponent bliver ofte overset, men er afgørende for at få et troværdigt it-budget.

v. Henrik Zangenberg
Stifter, Zangenberg Group


11.45 – 11.30  

Public Cloud Management-afregningsmodeller + kvartalets tal
Vi bruger som noget nyt lidt tid på dagens netværksmøde til at kigge på research med høj aktualitet, som dog ligger uden for dagens tema: Afregningsmodeller for køb af public cloud. Køb af public cloud management gennem en tredjepartsleverandør er en driftsmodel, der vinder frem og er i fokus i en researchartikel i årets tredje QA-rapport. Kasper Poulsen ser på de afregningsmodeller, vi typisk møder i et marked, der ikke helt har sat sig endnu, og runder dagen af med et kig på prisudviklingen i kvartalet, der gik.

v. Kasper Poulsen
Partner, Zangenberg Analytics


11.30
Tak for i dag

 

  • Tilmelding til event

    Felter markeret med * skal udfyldes
  • Quarterly Analytics Kaffe & tal netværksarrangementer er eksklusivt for Quarterly Analytics researchabonnenter.
    Vær opmærksom på, at netværksarrangementerne har begrænsede antal pladser og fordeles efter "først til mølle"- princippet samt antal af brugerlicenser.
    Ikke abonnent? Læs mere om, hvordan du kan få adgang til vores markedsprisdata, researchartikler og Kaffe & tal-netværk - og tegn dit abonnement her her
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Det praktiske

Adresse: The Social Bremerholm 6. 1069 København K 

Dato: 5. oktober 2022 kl. 8.30 – 11.30.

Forplejning: Vi serverer morgenmad fra 8.30. Husk at skrive, om du bliver og spiser med.