Quarterly Analytics

Prisdata

Markedspriser, Q1 2024

OBS:
Quarterly Analytics er på vej med en række opdateringer til vores forskellige typer af markedsprisdata. Det betyder, at vi udfaser nogle af vores enhedsprisdataark og prisindeksark, ændrer i andre og introducerer nye. Opdateringerne træder i kraft i årets 3. runde af research, der udgives i slutningen af september 2024.

Du kan læse mere om ændringer og guidance ved prisindeksregulering her:
Læs mere om ændringer til Quarterly Analytics’ prisdata.

Quarterly Analytics giver dig aktuelle markedspriser for 20 ydelser indenfor infrastrukturdrift. For hver af ydelserne bliver du præsenteret for et målsætningsspænd for prisen på ydelsen per måned i danske kroner.

Markedspris-målsætningsspændet repræsenterer den fair markedspris. Ligger den pris, du betaler for dine ydelser indenfor målsætningsspændet, så betaler du som udgangspunkt en rimelig pris for ydelsen set i forhold til markedet.

Prisindeks, Q1 2024

Quarterly Analytics indekstallene går tilbage til første kvartal 2010. Generelt falder priserne for de enkelte ydelser over tid, og de forventes at fortsætte med at falde. På trods af denne udvikling er det ikke givet, at vi observerer et prisfald fra det ene kvartal til det næste for alle indeks-kategorier. Der kan være kvartaler, hvor der ikke indgås aftaler, der markerer en reduktion i markedsprisen, mens der kan være kvartaler, hvor markedsprisen reduceres betydeligt.

Som Quarterly Analytics-abonnent har du adgang til seks forskellige indeks herunder Zangenberg-indekset. Zangenberg-indekset er et sammensat indeks, der viser prisudviklingen for den ”typiske outsourcingaftale” – her vægter server, storage, applikationsdrift etc. forskelligt i forhold til deres typiske relative andel af en aftale.

Public Cloud Prisrapport, Q2 2024

Hvert kvartal udgiver vi Quarterly Analytics Public Cloud Prisrapport. Rapporten ser på de underliggende infrastrukturer for fem arketypiske applikationer i et public cloud-setup fra Azure, AWS og Google og lister pisen for den samme infrastruktur i et on-premise-setup til sammenligning.