Quarterly Analytics

Værktøj

Værktøjer

Vores research, analyser og tutorials indeholder typisk en række modeller, oversigter, skemaer og regneark, der er praktiske i arbejdet med it-økonomi. De supplerende værktøjer har du adgang til her på siden i en version, der er klar til brug i dit it- og sourcingøkonomiske arbejde.

Aktivbaseret risikovurdering

Excel-skema til udarbejdelse af den aktivbaserede risikovurdering. Du kan bruge værktøjet som udgangspunkt eller reference for din egen virksomheds risikovurdering. Det anbefales desuden at læse kapitel 5 af it-sikkerhed i forbindelse med brugen af værktøjet.

Knyttet til artiklen:
Aktivbaseret risikovurdering

Værktøj til it-kontoplan

Dette værktøj er et Excel-skema der kan lette arbejdet med at sortere virksomhedens historiske it-udgifter i forbindelse med etablering af en it-kontoplan.

Knyttet til artiklen:
It-kontoplanen

Cloud Readiness Tool

Cloud readiness-værktøjet et indikativt værktøj, der kan bruges til at vurdere enkelte applikationers egnethed i forhold til en cloud-migrering. Værktøjet kan f.eks. bruges i forbindelse med en cloud assessment, hvor det kan danne udgangspunkt for en indledende vurdering af virksomhedens applikationslandskab med henblik på af finde egnede kandidater til cloud-migrering.

Knyttet til artiklen:
Serie – Cloudskolen
QA3 2020 Cloud readinessværktøj

Værktøj til indsamling af data om storage-miljø

Dette værktøj er et Excel-ark, der kan bruges til indsamling af data om et storage-miljø i forbindelse med behovsafdækningsfasen i en storage-strategi.

Knyttet til artiklen:
QA3 2020 Storagestrategi

Værktøj til it-kompetencekortlægning

Dette værktøj er et Excel-ark, der kan bruges til kompetencekortlægning af en it-afdeling.

Knyttet til artiklen:
Kortlægning af it-kompetencer

Dataark/aftaleark

Dette værktøj er et excel-ark til kortlægning og nedbrydning af komplet it-kapacitet og tilhørende kontratvilkår f.eks. i en kontrakt eller i hele it-afdelingens setup. Arket kan bruges i en lang række sammenhænge blandt andet scenarie-modellering i it-strategiprocessor.

Knyttet til artiklen:
Serie – It-sourcingstrategi og okonomi

Proof of Contract Management (PoCM)

Dette værktøj er et excel-ark til modenhedsevaluering indenfor centrale processer og områder i Contract Management-arbejdet. Det kan bruges som en visuel guide til, hvor organisationen skal sætte ind.

Knyttet til artiklen:
Serie – Contract Management
Contract Management, nr. 2, 2014: Forankring og overblik