Quarterly Analytics

Netværk

Netværksarrangementer og andre events

Kun for abonnenter

 

11. januar 2024 8.30-11.30 

Den strategiske tilgang til it-indkøb   

Vi starter 2024 med manér i form af et spændende Kaffe og Tal-netværksmøde, der som altid er eksklusivt for Quarterly Analytics’ researchabonnenter.  Denne gang zoomer vi ind på disciplinen it-indkøb med fokus på den strategiske tilgang til området.   

For hvordan får man opbygget og organiseret strategisk it-indkøb i en version, hvor det primære formål ikke bare handler om at hente omkostningsbesparelser, men også at hjælpe organisationen til at fremme ting som digital innovation, risikostyring og compliance?  

Vi kigger på de centrale grundtrin at mestre for både små og store organisationer, og på hvordan de trin bliver påvirket af henholdsvis vækst og økonomiske stagnationsperioder.   

Som dagens case har vi fornøjelsen af at præsentere Coop. Med mere end 1000 butikker landet over er Coop et af de største navne i dansk detailhandel og repræsentant for en branche hvor disciplinen indkøb er dybt indlejret i DNA’et. Dagens taler er Coops Head of indirect Procurement, Christian Nymark-Jacobsen.    

Læs mere

 

Kun for abonnenter

 

15. juni 2023 kl. 8.30 – 11.30.  

Tema: Environmental and Social and Governance, oh my!

Eksterne indlæg: Statens Indkøb + QA’s egen “Fra Advokaten”-skribent, Ole Horsfeldt, Partner Gorrissen Federspiel

Der er en bølge på vej. Den kommer fra EU. Den kommer fra forbrugere og kunder. Den kommer fra investorer og interne CSR-afdelinger. Og, den kommer til at skylle ind over it-afdelinger, it-kontrakter, it-kunde/leverandørdialog – offentlige som private. Vi taler om ESG – både de formelle lovmæssige krav og de mindre formelle forventninger til organisationers indsatser i forbindelse med miljø, sociale emner/ansvar og god governance.
Det er et emne, som mange er opmærksomme på, men som stadig relativ få reelt har implementeret initiativer omkring i it-afdelingerne, og det er teamet for årets andet Kaffe og Tal netværksmøde eksklusivt for Quarterly Analytics abonnenter –  din mulighed for at komme bølgen i forkøbet.

Læs mere

 

Kun for abonnenter

 

16. december 2022 kl. 8.30 – 11.30.  


Servicedesk – nu og i fremtiden

Årsskiftet nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at vi er klar med årets sidste møde i Kaffe & Tal-netværket for Quarterly Analytics’ abonnenter.

Dagens fokus er servicedesk.

Som en konsekvens af at flere og flere forretningsprocesser bliver digitaliseret, er kravene til servicedesken steget støt gennem en årrække. På dette netværksmøde ser vi på arbejdet med at skabe en økonomisk effektiv, veldokumenteret og transparent servicedesk i en tid, hvor et stadig stigende antal opgaver og brugerprofiler skal supporteres.

Som dagens case har vi fornøjelsen af at kunne give ordet til Novo Nordisk, der to år efter de indledende overvejelser i sommeren 2022 kunne afslutte transitionsdelen i et af Skandinaviens største servicedesk transformationsprojekter. Casen præsenteres af Vice President for Global IT-support hos Novo Nordisk, Lasse Lundemark.

Læs mere

Kun for abonnenter

BEMÆRK NY ADRESSE:

BREMERHOLM 6, KBH K. 

5. oktober 2022 kl. 8.30 – 11.30.  


It-økonomistyring: Den praktiske virkelighed under de store it-beslutninger 

Vi er gået ind i efteråret, og det betyder, at vi er klar med årets tredje møde i Kaffe & Tal-netværket for Quarterly Analytics’ abonnenter. Dagens tema er it-økonomistyring. Det fundament, der bør ligge solidt under digitaliseringsstrategien, de store købsbeslutninger, sourcing-strategien og valg i projektporteføljen. Det bliver en formiddag, der i høj grad står i praktikkens tegn, hvor vi ikke bare ser på, hvad man bør gøre, men hvordan man gør det.  

Som dagens case har vi fornøjelsen af at kunne give ordet til Rigspolitiet, der er et klassisk eksempel på en organisation med tung it-understøttelse, der stiller store krav til økonomistyringen af samme. Casen præsenteres af Jacob Behrend, der er chefarkitekt  og har en aktiv rolle i optimering af it-økonomistyringen hos Rigspolitiet.

Læs mere

Kun for abonnenter
15. Juni 2022 8.30 -12.00 

 


It-afdelingernes sammensætning og organisering i en transformationstid

Case: Energinet

Forsommerens netværksarrangement handler om en af de store bølger, der skyller ind over både private virksomheder og offentlige organisationer – nemlig transformationsbølgen. Som aldrig før er digital innovation, søgen efter nye forretningsmuligheder og omstilling til bæredygtig produktion m.m. på agendaen i direktionerne. Og, selvom det til tider bliver overset af de øverste ledelseslag, er det en agenda, der har og vil have, en markant indflydelse på organisationernes it-afdelinger de kommende år.

Som dagens case har vi fornøjelsen af at kunne præsentere Energinet, der netop nu står overfor en transformation mod bæredygtig energi, der ikke bare er unik i skala og kompleksitet i lokal dansk kontekst, men er det på verdensplan. Casen præsenteres af Energinets CIO, Signe Horn Rosted, der bl.a. står i spidsen for den forsyningskritiske it-understøttelse, som transformationsprojekterne er afhængige af.

Læs mere

Kun for abonnenter
23. Marts 2022 8.30 -12.00 


Kan det specielle overhovedet benchmarkes?

Case: Digitaliseringsstyrelsen i Grønland

Det er blevet tid til årets første “Kaffe & tal”-netværksarrangement. Fokus for dagen er  benchmarking med et tis, hvor vi ser nærmere på alt det, der ikke er standard i benchmarkingregi. For hvordan finder man egentlig den fair markedspris, når der skal tages særlige hensyn – eksempelvis til sær-geografier, sær-industrier, sær-reguleringer, sær-leverancer med mere? Hvordan kvantificerer man det, der gør en organisation og en aftale speciel?

Til at belyse dette emne, har vi Kaare Andersen., jurist og ansvarlig for it-indkøb i Digitaliseringsstyrelsen under Grønlands selvstyre, som netop har afsluttet et benchmarkprojekt i et marked, der ikke ligner alle andre.

Læs mere

Kun for abonnenter
21. december 9.00 -12.00

Vigtigt! Dette møde er rykket online 


Kaffe og Tal – nu med undervisning:
 IT-økonomi for kunder, leverandører og rådgivere

Vi har fornøjelsen af at kunne invitere til årets fjerde udgave af kaffe og tal netværksmøde eksklusivt for Quarterly Analytics abonnenter.

 Det bliver et lidt anderledes et af slagsen vi har lagt under juletræet i år.
Denne gang byder vi nemlig på et tre timers undervisningsforløb i et af tidens mest centrale emner at forstå for alle, der arbejder inden for it-sourcing og -strategi lige nu:
Udviklingen i organisationernes it-økonomi.

Læs mere

Kun for abonnenter
27. oktober 2021
Sprog: Dansk

Kaffe & tal – Forhandling og optimering af Microsoft-aftaler

I mange danske it-organisationer er udgifter til Microsoft-licenser en af de helt tunge udgiftsposter i it-budgetterne, og derfor sætter vi fokus på, hvordan man kan arbejde med at optimere aftalerne – uanset virksomhedsstørrelse og spend.

Som dagens case har vi fornøjelsen af at byde SEGES tilbage til netværket. SEGES er videnscentret for dansk landbrug og it-løsninger til de danske landmænd, og casen præsenteres af Peter Enevoldsen, Director, Group Digital, i Landbrug & Fødevarer, SEGES.

Læs mere

Kun for abonnenter
18. juni 2021
Mødet bliver afholdt online
Sprog: Dansk

Kaffe & tal – Endeligt farvel til eget datacenter?

Det er blevet tid til årets andet “Kaffe & tal”-netværksarrangement eksklusivt for vores Quarterly Analytics’ abonnenter. Netværksmødet sætter denne gang fokus på alle de aspekter, der er i spil, når man vælger at opgive drift i eget datacenter. Hvad enten man har været vant til selv at drifte alle applikationer eller har arbejdet i et setup med delvis outsourcing, er det en proces, der kræver omtanke, forberedelse og skarpt fokus på økonomi og organisation – uanset om det er et stort eller lille setup, der skal ud af huset.

Som dagens case har vi fornøjelsen af at præsentere Københavns Stadsarkiv, der bevarer arkivmateriale med samlinger, som går tilbage til middelalderen, og er et af landets største content-digitaliseringsprojekter, med enorme datamængder. Casen præsenteres af Mads Neuhard, der er leder af Københavns Stadsarkiv og manden, der iværksatte lukningen af stadsarkivets eget datacenter.

Læs mere

Kun for abonnenter
København, Bemærk ny dato:
2. februar 2021
Mødet bliver afholdt online
Sprog: Dansk

Kaffe & tal – it-økonomistyring og -strategi i krisetider

Da Covid19-epidemien rullede ind over verden i starten af 2020, stod det klart, at graden af den økonomiske påvirkning ville variere markant alt efter, hvilken branche man befandt sig i. I en Quarterly Analytics undersøgelse fra maj så vi alt fra helt uberørte it-budgetter til beskæring på 20+ procent.  Og Covid19-epidemien er på mange måder afsættet for dagens tema. Netværksmødet sætter fokus på, hvordan eksterne begivenheder pludselig kan bringe it-økonomien og budgetter i skarpt fokus, og ser på, hvordan man kan reagere, når det sker, samt forberede sig inden det sker. 

Dagens case er CABINN, der er Danmarks største kæde af budgethoteller og et eksempel på en virksomhed i en af de brancher, der er ramt hårdt. Casen præsenteres af Teit Vangsgaard Sonne CIO for CABINN

Læs mere

Kun for abonnenter
København, 22. oktober 2020 08.45-11.30 – mødet bliver afholdt online
Sprog: Dansk

Kaffe & tal – Storage i et strategisk perspektiv

Vi er klar med en ny udgave af “Kaffe & tal”-netværksarrangementet eksklusivt for Quarterly Analytics’ abonnenter.

I en tid, hvor de fleste organisationer oplever stigende mængder af data, sætter vi denne gang fokus på storage og ser på det i et strategisk perspektiv. Formiddagen kommer bl.a. til at handle om storage-økonomi, -styring og -indkøb samt håndtering af de mange nye typer af data, der vokser frem i disse år. Som dagens case har vi den store fornøjelse at kunne stille med Danmarks Statistik og ikke mindst Annie Stahel, der er ledende it-chef og dagens eksterne indlægsholder.

Læs mere

Kun for abonnenter

 

24. april 2023 kl. 8.30 – 11.30.  

Kaffe og tal – Køb af public cloud infrastruktur – tæm kompleksiteten

Vi er klar med årets første møde i Kaffe & Tal-netværket for Quarterly Analytics’ abonnenter og lægger ud med et aktuelt emne og højaktuel case.

Vi skal tale om køb af public cloud-infrastruktur.

Dagens case kommer fra Ørsted, der for nylig kunne sætte punktum i ikke bare en af landets største, men også et af de første reelle public cloud-udbud. Casen præsenteres af Lars Waltenburg, der som Lead Sourcing Manager for IT & Digital hos Ørsted har været ansvarlige for udbuddet.

Læs mere

 

Zangenberg Group åbne web cast

Gå ikke glip af webcasts fra Zangenberg Group 

Quarterly Analytics er en del af Zangenberg Group hvor der afholdes webcasts, der er åbne for alle.

Her sætter vi fokus på aktuelle emner og sammenfattede indsigter fra seneste forhandlinger, strategiprojekter eller markedstrends.

Orientér dig om kommende web casts her 

Kun for abonnenter
København, 27. maj 2020 08.45-11.30 – Afholdes Online
Sprog: Dansk

Kaffe & tal – Fremtidens it-drift

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere til årets første udgave af “Kaffe & tal”-netværksarrangementet eksklusivt for Quarterly Analytics’ abonnenter. Vi starter årets netværksrække med at sætte fokus på fremtiden for it-drift i en tid, dette område er under massiv forandring hos både offentlige og private organisationer.

Dagens case er en af landets største shared services centre Statens IT, der i år fylder 10 år. Statens IT er historien om en rejse mod driftsstandardisering med en hverdag, hvor transformation altid er på agendaen, og hvor man som mange andre steder afsøger, hvilken rolle cloud-infrastruktur skal spille i fremtiden. Casen præsenteres af direktør for Statens IT, Michael Ørnø. 

Læs mere

Kun for abonnenter
København, 20. juni 2019 08.30-11.30
Sprog: Dansk

Kaffe & tal – Digitaliseringsstrategiens mange roller

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere til årets første “Kaffe & tal”-netværksarrangement eksklusivt for Quarterly Analytics’ abonnenter. Vi sætter på dette møde fokus på digitaliseringsstrategien –  dens rolle i virksomhedens transformation og dens samspil med outsourcing og økonomi. På dagen har vi fornøjelsen af at præsentere en af de mest interessante digitaliseringsstrategiske-cases på markedet lige nu, DSB – fortalt af manden i spidsen for det hele –  CIO Michael Moesgaard.

Læs mere

“Vi prøver at deltage i så mange af Quarterly Analytics’ netværksmøder som muligt. Det er et forum, hvor vi kan have en dialog med leverandører og andre virksomheder om udfordringer og løsninger – de præsenterede cases er gode og nemme at relatere til.”


Copenhagen Airport
Susanne Frydkjær Petersen
Senior IT Category Manager, Strategic Sourcing.

“Quarterly Analytics’ netværksmøder skaber gennemsigtighed og dialog. De udgør en unik mulighed for at tilføre outsourcingprojekter et betydeligt højere kvalitetsniveau.”


Dansk Flygtningehjælp
CIO Jørgen Skieller
Medlem siden 2015
Kun for abonnenter
København, 12. december 2019 08.30-11.30
Sprog: Dansk

Kaffe & tal – Cloud Assessment  i et økonomisk perspektiv

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere til december-versionen af “Kaffe & tal”-netværksarrangementet eksklusivt for Quarterly Analytics’ abonnenter. Her sætter vi denne gang fokus på Cloud Assessments nærmere bestemt den del, der handler om økonomiske analyser før, under og efter migrering.

Dagens case er Ørsted, der repræsenterer en af de danske virksomheder længst fremme i deres rejse mod cloud. Casen præsenteres af Troels Rendbæk Sørensen. 

Læs mere

Kun for abonnenter
København, 9. april 2019 08.30-11.30
Sprog: Dansk

Kaffe & tal – Strategi, sourcing og sikkerhed

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere til årets første “Kaffe & tal”-netværksarrangement eksklusivt for Quarterly Analytics’ abonnenter. Vi sætter på dette møde fokus på compliance og sikkerhed – to emner, som kunder i stigende grad fokuserer på i de it-sourcingstrategiske valg, og som derfor i disse år markerer sig som en forandringsagent i markedet for it-outsourcing.
Som dagens eksterne taler har vi den store fornøjelse af at kunne præsentere CIO for det danske forsvar, Kristian Vengsgaard.

Læs mere