Kan det specielle overhovedet benchmarkes?

Case: Digitaliseringsstyrelsen i Grønland

23. marts 2022 8.30 – 11.30

Det er blevet tid til årets første “Kaffe & tal”-netværksarrangement eksklusivt for vores Quarterly Analytics’ abonnenter. Fokus for dagen er temamæssigt en rigtig Quarterly classic: Benchmarking, Det er dog med et twist. På dette netværksmøde kigger vi nemlig på alle de ting, der ikke er standard i benchmarkingregi. For hvordan finder man egentlig den fair markedspris, når der skal tages særlige hensyn – eksempelvis til sær-geografier, sær-industrier, sær-reguleringer, sær-leverancer med mere? Hvordan kvantificerer man det, der gør en organisation og en aftale speciel?

Som dagens case har vi fornøjelsen af at kunne præsentere en organisation, der for nylig har skullet tage stilling til netop de spørgsmål. Digitaliseringsstyrelsen i Grønland har netop afsluttet et benchmarkprojekt i et marked, der ikke ligner alle andre. Casen præsenteres af Kaare Andersen, jurist og ansvarlig for teamet omkring it-indkøb for Digitaliseringsstyrelsen under Grønlands Selvstyre.

PROGRAM

08. 30 – 09.00
Morgenmad omkring langbordet i pilestræde

9.00 – 10.00
Velkommen og bordet rundt

9.10 – 10.00
Benchmarking i et marked med meget lidt konkurrence og særlig geografi

Det grønlandske it-servicesmarked er kendetegnet ved et begrænset konkurrence på leverandørfronten og helt særlige karakteristika, når det kommer til tilgængelighed af ressourcer, leverancetider, højere leveranceomkostninger m.m. Det var i det marked, Digitaliseringsstyrelsen i Grønland i slutningen af 2021 valgte at trække af på deres benchmarkklausul tre år inde i deres driftskontrakt.

Kaare Andersen er jurist i Digitaliseringsstyrelsen og primus motor i forløbet. I dagens case-indlæg fortæller han om Digitaliseringsstyrelsens opgave og ansvar i Grønland, om aftalen og arbejdet fra start til slut med at finde en fair markedspris i et unikt hjørne af verdenen,
v. Kaare Andersen, jurist, Digitaliseringsstyrelsen Grønland

10.00 – 10.15
Pause, netværk og kaffe

10.15 – 11.00
Fair og rimeligt – også for det specielle

Helt grundlæggende er benchmarkøvelsen et værktøj til at finde frem til økonomisk rimelighed i de aftaler, man indgår, og som man særligt inden for it typisk skal leve i – kunde som leverandør – over en længere tidsperiode. Det handler om at gøre det usammenlignelige sammenligneligt og finde en fair pris, også for de ting, der falder uden for standard.

I dette indlæg fortæller Henrik Zangenberg om de områder, hvor man typisk skal arbejde med non-standardvurderinger, hvilken samtale man skal have kunde og leverandør imellem om dem, og hvordan de skal håndteres fra et prismæssigt synspunkt herunder:

 • Geografi
 • Regulering
 • Teknik
 • Proces
 • Betingelser

v. Henrik Zangenberg, stifter af Zangenberg Group

11.00 – 11.30
Kvartalets tal
Hvordan har markedspriserne for infrastrukturydelser udviklet sig i kvartalet, der gik? Hvad ser vi af interessante tendenser i Quarterly Analytics’ Cloud Pricing-rapport? Det og meget mere i netværkets faste indslag: Kvartalets tal.
Det og meget mere i netværkets faste indslag Kvartalets tal.
v. Kasper Poulsen, Zangenberg Group

11.40-12.00  Optional: Gennemgang af Quarterly Analytics online
Ny på tjenesten? Brug for en genopfriskning af, hvordan du kan bruge researchportalen? Så bliv hængende til lidt frisk kaffe og en gennemgang af quarterlyanalytics.dk
v. Line Ørskov, direktør Quarterly Analytics

 • Tilmelding til event

  Felter markeret med * skal udfyldes
 • Quarterly Analytics Kaffe & tal netværksarrangementer er eksklusivt for Quarterly Analytics researchabonnenter.
  Vær opmærksom på, at netværksarrangementerne har begrænsede antal pladser og fordeles efter "først til mølle"- princippet samt antal af brugerlicenser.
  Ikke abonnent? Læs mere om, hvordan du kan få adgang til vores markedsprisdata, researchartikler og Kaffe & tal-netværk - og tegn dit abonnement her her
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kaare Andersen

Dagens taler Kaare Andersen, jurist og ansvarlig for teamet omkring it-indkøb for Digitaliseringsstyrelsen under Grønlands Selvstyre.

Det praktiske

Adresse: Pilestræde 52A, 4. sal. 1112 København K

Dato: 23. Marts 2022. Tid: 8.30 – 11.30

Tilmelding: qa@zangenberg.biz
Pladserne fordeles efter “først til mølle” + antal seats/brugerlicenser.
Bliver du forhindret, så husk at melde fra i god tid, så andre i netværket kan få glæde af pladsen.

Forplejning: Vi serverer morgenmad fra 8.30. Husk at skrive, om du bliver og spiser med.