Cloud-skolen

Skyens fordele så som selvprovisionering, agilitet, fleksibilitet, skalerbarhed, hurtigere time to market mv., er værdifulde redskaber i den innovative og effektive it-strategi. Som organisation er man nødt til at planlægge overgangen til cloud, mens man er i kontrol. Der skal bl.a. tages højde for lovgivning og krav, det oprindelige applikationslandskab, hvilke mål, man ønsker at opnå og hvilke omkostninger, der vil være forbundet med en øget migrering til skyen. Det tager tid og kræver, at man har den nødvendige viden for at kunne fastlægge en strategi for brug af cloud-ydelser.

Vores cloud-skole stiller skarpt på en række af de væsentligste elementer knyttet til en migrering til cloud. Det være sig i form af definitionerne og begreberne, forskellen mellem private og public cloud, beregningsmetoder, væsentlige strategielementer mv.

Lektion 1: Cloud-definition

Lektion 1: Cloud-definition

Første lektion gennemgår de vigtigste cloud-definitioner og ser på udforinger knyttet til cloud-løsninger.

Lektion 2: Cloud-strategi

Lektion 2: Cloud-strategi

Anden lektion ser på de elementer, man skal tage hensyn til, når man fastlægger, hvilken rolle cloud-ydelser skal spille i virksomhedens it-strategi.

Lektion 3: Public cloud-beregninger

Lektion 3: Public cloud-beregninger

Tredje lektion præsenterer tre metoder til beregning af en business case og omkostninger for at drifte infrastruktur i en public cloud.

Lektion 4: Checklistemetoden

Lektion 4: Checklistemetoden

I fjerde lektion præsenterer vi de elementer, man bør inkludere, når man skal fastlægge organisationens retningslinjer for brugen af navnlig public cloud-ydelser i form af en checklistemetode.

 Lektion 7: Cloud assessment

Lektion 7: Cloud assessment

Denne artikel gennemgår vi, hvordan man gennem en trinvis, velovervejet og struktureret proces kan planlægge en cloud-migrering, hvor risikoen for ubehagelige overraskelser undervejs minimeres.

 
Lektion 5: Sikkerhed og compliance i skyen

Lektion 5: Sikkerhed og compliance i skyen

I dette afsnit af cloud-skolen belyser vi sikkerhedsperspektiverne i kundernes skift fra et on-premise eller klassisk outsourcet scenarie til en public cloud-løsning.

 Lektion 6: Introduktion til Public Cloud Management og FinOps

Lektion 6: Introduktion til Public Cloud Management og FinOps

Denne artikel gennemgår de discipliner, der er vigtige at have styr på både før og efter en migrering til en Public Cloud-infrastruktur og har særligt fokus på økonomistyringsdelen FinOps.

Lektion 8: Fokus på softwarelicenser i public cloud

Lektion 8: Fokus på softwarelicenser i public cloud

I denne artikel gennemgår vi de forskellige licenseringsmodeller i public cloud og sætter fokus på de økonomiske optimeringsmuligheder, der ligger i de forskellige licenstyper.
 
Værktøj: Cloud readiness

Udbud af public cloud-ydelser

I denne artikel gennemgår vi, hvordan man som offentlig eller privat organisation håndterer et udbud af public cloud-ydelser. Med fokus på de dele af udbudsprocessen, der adskiller sig væsentligt fra et almindeligt it-driftsudbud, gennemgår vi de vigtigste forberedelser forud for et udbud af ydelser fra de store globale hyperscale cloud- leverandører som eksempelvis Amazon, Microsoft eller Google.

Værktøj: Cloud readiness

Værktøj: Cloud readiness

Værktøjet, der beskrives i denne artikel, kan bruges i forbindelse med en cloud assessment, hvor det kan danne udgangspunkt for en indledende vurdering af virksomhedens applikationslandskab med henblik på af finde egnede kandidater til cloud-migrering.
Værktøj: Cloud readiness

Værktøj: Cloud readiness

Cloud readiness-værktøjet et indikativt værktøj, der kan bruges til at vurdere enkelte applikationers egnethed i forhold til en cloud-migrering. Værktøjet kan f.eks. bruges i forbindelse med en cloud assessment, hvor det kan danne udgangspunkt for en indledende vurdering af virksomhedens applikationslandskab med henblik på af finde egnede kandidater til cloud-migrering.
Værktøj: Cloud readiness

Afregningsmodeller for outsourcet public cloud management

I denne artikel gennemgår vi de mest almindelige afregningsmodeller for public cloud management og gennemgår, hvilke fordele og ulemper, der er forbundet med de forskellige afregningsmodeller.

Værktøj: Cloud readiness

Optimering af CO2-udledning ved it-drift i public cloud

I denne artikel sætter vi fokus på bæredygtig public cloud-drift. Vi gennemgår blandt andet, hvilke grønne kriterier, der er relevante ved valg af cloud-udbyder, og vi ser nærmere på, hvad man som cloud-kunde selv kan gøre for at reducere ydelsens CO2-aftryk.

Værktøj: Cloud readiness

Rightsizing og økonomisk optimering af public cloud IaaS

I denne artikel præsenterer vi en metode for, hvordan kunder kan spare penge på deres public cloud-forbrug ved hjælp af rightsizing og teknisk optimering.