IT-leverandørstyring

It-leverandørstyring handler om at sikre, at alle faser og interaktioner i forbindelse med organisationens leverandørrelationer håndteres systematisk, koordineret og styret af et fælles sæt af regler og politikker, der er ledelsesmæssigt forankret.

It-leverandørstyring skal sikre, at organisationen indgår de rigtige aftaler med de rigtige leverandører til de rigtige priser uden unødvendigt høje interne omkostninger. Ved at investere i leverandørstyring vil man typisk kunne opnå en række fordele og afledte effekter i virksomhedens relationer til eksterne leverandører.

 

Vores rammeværk for it-leverandørstyring sikrer en systematisk og ensartet tilgang til styring af it-leverandørrelationer centralt eller decentralt i organisationen.

Introduktion til it-leverandørstyring

It-leverandørstyring, 2024

 

I denne artikel præsenterer vi et komplet rammeværk bestående af 14 sammenhængende leverandørstyringsprocesser, der sikrer en systematisk og ensartet tilgang til styring af it-leverandørrelationer centralt eller decentralt i organisationen.

 Guide til det årlige leverandør-review, 2019

Guide til det årlige leverandør-review, 2019

Denne artikel gennemgår, hvordan man kan sikre et samlet og systematisk eftersyn af outsourcing-relationen, og introducerer et enkelt og effektivt værktøj, der kan hjælpe både kunde og leverandør godt i mål i forbindelse med reviewet.

  Værktøj: Modenhedsevaluering og indsatsprioritering af organisationens it-leverandørstyring

Værktøj: Modenhedsevaluering og indsatsprioritering af organisationens it-leverandørstyring

Værktøjet bidrager til at kortlægge og prioritere de vigtigste indsatsområder i organisationens arbejde med it-leverandørstyring. Det anbefales at læse artiklen “It-leverandørstyring” i forbindelse med brug af værktøjet.

Værktøj: Det årlige leverandør-review

Værktøj: Det årlige leverandør-review

Brug værktøjet som en hjælp til arbejdet med at forberede det årlige leverandør-review. Værktøjet kan benyttes som supplement til virksomhedens sædvanlige leverandørstyringsprocesser, men kan også bruges alene til at samle op på alt, hvad der er værd at tale om ved det årlige leverandør-review.

Knyttet til artiklen:
Guide til det årlige leverandør-review, 2019