Den strategiske tilgang til it-indkøb

Case: Strategisk it-indkøb i Coop

11. januar 2024 kl. 8.30 – 11.30

Vi starter 2024 med manér i form af et spændende Kaffe og Tal-netværksmøde, der som altid er eksklusivt for Quarterly Analytics’ researchabonnenter.  Denne gang zoomer vi ind på disciplinen it-indkøb med fokus på den strategiske tilgang til området.   

For hvordan får man opbygget og organiseret strategisk it-indkøb i en version, hvor det primære formål ikke bare handler om at hente omkostningsbesparelser, men også at hjælpe organisationen til at fremme ting som digital innovation, risikostyring og compliance?  

Vi kigger på de centrale grundtrin at mestre for både små og store organisationer, og på hvordan de trin bliver påvirket af henholdsvis vækst og økonomiske stagnationsperioder.   

Som dagens case har vi fornøjelsen af at præsentere Coop. Med mere end 1000 butikker landet over er Coop et af de største navne i dansk detailhandel og repræsentant for en branche hvor disciplinen indkøb er dybt indlejret i DNA’et. Dagens taler er Coops Head of indirect Procurement, Christian Nymark-Jacobsen.    

Program:

8.30 – 9.00  
Fælles morgenmad

9.00 – 9.10  
Velkommen og bordet rundt

9.10 – 10.00
Case: Strategisk it-indkøb i Coop  
I detailhandel er professionalisering af alle aspekter af indkøb ikke bare en del af branchens DNA – det er et krav for succes. Det er i den branche Coop, som en de største virksomheder i dansk detailhandel, opererer, og hvor omfanget af indirekte indkøb herunder it-indkøb alene tegner sig for omkring 6 milliarder dkk.  

Det er det budget, Christian Nymark-Jacobsen som Coops Head of Indirect Procurement, står i spidsen for. I dette indlæg fortæller Christian om hvordan Coop går strategisk til deres it-indkøb, om de processer der understøtter det, om hvordan de bruger data og håndterer opfølgning af mål arbejder med risikominimering og meget mere.     

Det bliver også et indlæg, hvor Christian trækker på mere end 20 års erfaring som leder af indkøbsorganisationer til at give sit bud på hvilke kompetencer, der er centrale i en funktion som skal kunne håndtere den indbyggede kompleksitet, der specifikt kendetegner it-indkøb – hvad enten man arbejder i en stor eller lille organisation.   

v. Christian Nymark-Jacobsen, Head of Indirect Procurement, Coop   

10.00 – 11.00
Bemanding af den interne leverandørstyring
Zangenberg Analytics har i mange år benchmarket de interne tværgående styringsfunktioner i it-afdelinger, herunder bemandingen til leverandørstyring. Der er, ikke overraskende,  en klar sammenhæng mellem bemandingen og kvaliteten af leverandørstyringen – herunder hvor gode priser man får hos sine leverandører. Det er med andre ord et ret dårligt sted at spare penge – leverandørstyring er som parkeringsvagter – typisk tjener disse mennesker deres løn hjem mange gange. 

I dette indlæg giver Henrik Zangenberg et blik under motorhjelmen på bemanding af netop leverandørstyringsområdet. Hvordan afhænger bemandingen af antallet af leverandører, antallet af aftaler og den samlede økonomiske volumen? Hvilke typer af aftaler er særligt kritiske og bemandingskrævende?  

v. Henrik Zangenberg, stifter, Zangenberg Analytics  

11.00 – 11.30 Kvartalets tal
Traditionen tro runder vi dagen af med et kig på prisudviklingen i kvartalet, der gik.
v. Adrian Møller, Consultant, Strategy & Data, Zangenberg Analytics

11.30
Tak for i dag

  • Tilmelding til event

    Felter markeret med * skal udfyldes
  • Quarterly Analytics Kaffe & tal netværksarrangementer er eksklusivt for Quarterly Analytics researchabonnenter.
    Vær opmærksom på, at netværksarrangementerne har begrænsede antal pladser og fordeles efter "først til mølle"- princippet samt antal af brugerlicenser.
    Ikke abonnent? Læs mere om, hvordan du kan få adgang til vores markedsprisdata, researchartikler og Kaffe & tal-netværk - og tegn dit abonnement her her
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Henrik Zangenberg

Det praktiske

Adresse:

MBK konference, Pilestræde 61, København K.

Dato:

11. januar 2024 kl. 8.30 – 9.30

Brug for overnatning? 

Til vores abonnenter fra Fyn og Jylland, der har lyst til at tage en overnatning:

Cool: Hotel 25hours.  De har et samarbejde med MBK, og du kan booke her 

No frills: Wakeup på Borgergade cirka 7 min. gang fra, hvor vi skal være.

Brug for parkering? 

2 steder i gå afstand:

Illums Parkeringshus

Magasin Parkeringshus